torstai 7. elokuuta 2014

Viikon tuunaukset

Kaikki alkoi tästä. Neidit Yksi ja Kaksi päättivät vaihtaa huoneita. Neiti Yksi huomasi ettei hällä ole yöpöytää. Ei ollut haluja ostaa kummoista. Päädyimme paikallisen kirpputorin 2€ :n lokerikkoon. 


Lapsilla alkoi keskiviikkona koulu ja olen "leirileskenä", kun mies on töissä leirillä viikon. Mitäpä sitä muutakaan, kun spray-maalilla leikkimään. Varastosta maali ja ylijäämä tapettikaistale sisäreunoille. Hinta yöpöydälle 2€. Ajaa asiansa. Siihen voi laittaa kirjan, kynän, silmälasit, nenäliinat ja muut pienet hilpetöörit.


Seuraavaksi mietimme eskarilaiselle pöytää ja tuolia. Välttämättä niitä ei vielä tarvita, mutta koska eskarilainen oli vakuuttunut niiden tarpeellisuudesta, ei äidin auta kyseenalaistaa. Tokihan sillä pöydällä voi leikkiä, piirtää ja lukeakin. 

Kirpputorikierroksen jatkuessa tuli vastaan tuolit. 7€/kpl. Naarmuiset ja mikälietekonahka rikki, mutta tukevat. Tässä kohtaa jouduin jo ostamaan pari purkkia spray-maalia.


Eskarilaiselle tuli pinkin ja lilan välissä oleva tuoli (sama maali kuin yöpöytä) ja kankaaksi istuimeen Ikean vanha kangas. Pirteä, iloinen, lapselle sopiva. Tuolin hinnaksi tuli 11,50€.


Eskarikalustus jatkui paikallisen facebook-kirppiksen ilmoituksella, jossa annettiin levyjä. Hain pois ja varastosta löytyneillä kulmaraudoilla kiinnitin yhteen. Päälle spray ja pöytä valmis. Pöydän hinta kaikkineen 9,50€. Eskarilainen oli niin tyytyväinen, että haki postissa saapuneet sisustus- ja käsityölehdet ja luki niitä pihalla. Kalusteet kyllä siirsimme jo sisälle. Ikeasta olisimme ilman tätä projektia ostaneet pöydän ja tuolin 70eurolla. Luulen, että ainakin tuoli on kivempi.

Tänään meillä syötiin ananasta ja persikkaa, jotta saimme eskarilaiselle kynäpurkit. Pöytään tulee pöydän maalilla maalattu koukku repulle. Sijoitusta on vielä mietittävä, koska pöydän paikka ei ole vielä loppuun harkittu.


Toisen tuolin kohtaloa en oikein tiennyt, mutta Neiti Kakkonen ilmoitti, ettei hällä ole tuolia. Tuolin piti tuleman siniseksi. En tiedä miksi, mutta sinisiä spray-maaleja on vähän ja todella typerissä sävyissä. Kyllähän joka robinhoodissa pitäisi olla turkoosia ja petroolia. No ei ollut. Suunnitelma A oli turkoosi maali ja valko-siniraidallinen kangas. Suunnitelma B: hopea maali ja valko-sininen kangas. Suunnitelma C: hopea maali ja kauan varastoitu kangas). Tuolin hinta 20€. Hinta nousi, kun tätä maalia ei kotoa löytynyt.

Maalipurkkeihin jäi hitunen maalia, joten kokeilin tulevaa projektia varten testin. Pihan kaunistus, vihreä ämpäri. Ensin tiskiin ja päälle pinkkiä maalia kylkiin pullon pohjat. Spray-liimalla kakkupaperi kiinni ja valkoisen maalin jämät ämpäriin. Kakkupaperi lähti hyvin pois. Itseasiassa yritti lähteä vähän liiankin aikaisin. Katselee tuota vähän mieluummin kuin alkuperäistä vaikka väri onkin aika imelä.


Viho viimeisenä: ostettu kyltti, johon kynsilakalla kirjoitin Pepi <3 Kustavi. Istutimme kaksi päärynäpuuta. En muista minkään kasvin nimeä pitkään. Nyt muistan päärynäpuiden nimet ja odotamme tulevina kesinä päärynävauvoja. Tulevana viikonloppuna on 12v hääpäivämme. Kynsilakan olen häihin ostanut. Tämä kertoo kuinka paljon kynsilakkaa käytän.

Tuleva viikonloppu on täynnä neulomista. Mahtavaa!

- Unna

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu! On aivan ihanaa, kun käyt täällä ja jaksat aina laittaa kannustavia kommentteja. Se lämmittää (vai olisiko nyt positiivisempaa sanoa "se on coolia").

   Poista
 2. Tosi hienot tuunaukset! Yllättävää miten helpolta saat tuon kaiken kuulostamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on kyllä oikeasti just niin helppoa. Sopii minulle, jolle millitarkka homma on vastenmielistä :)

   Poista

Vieraskirja

On mukavaa, jos jätät viestin!