tiistai 23. elokuuta 2016

Meillä kaikilla oli niin mukavaa...Puikkopäivät 2016

Lauantaina 20.8.2016 auton nokka kääntyi kohti Pukkilaa. Ties kuinka monetta kertaa Handun Ilun Pukkilan Puikkopäivät odotti neulojiaan. Tapahtuma järjestettiin poikkeuksellisesti Kohisevan yläkerrassa. Tilaa riitti useammalle neulojalle, mutta tunnelma oli silti lämmin (Puikkopäivillä on aina hyvä sää ja lämmin!) ellei jopa kuuma.  






Itse jouduin päällekkäisyyksien vuoksi lähtemään aikaisin paikalta. Esiintyjistä kerkesin näkemään Lentävän Lapasen Tainan aamujumpan, jossa korkkarijuoksuun jopa valmistauduttiin Ilun laulaessa. Lisäksi kerkesin kuuntelemaan Tiina Kaarelaa alias Puikkomaisteria hänen kertoessaan uudesta kirjasta.


Lapaskirja oli ostoslistallani jo valmiiksi. Siitä huolimatta, että se ei yhtä korkealta ja kovaa kolahtanut kuin sukkakirja. Lieneekö itsesuojeluvaisto jostain esiin tullut. En tiedä mistä johtuu, mutta joudun mutustelemaan ja maistelemaan kirjaa tovin. Tiedän jo mitkä mallit aion kirjasta toteuttaa. Sieltä löytyi selkeästi lempparit ja sitten ne mutusteltavat. Yhtään yök, en tykkää -lapasta ei löytynyt kuitenkaan kirjasta.


Tuliko mutustelun tarve siitä, että sukkakirja oli niin yliveto, just mulle tehty. Tai no ainakin minun makuuni tehty. Vai siitä, että lapaskirjan mallit ovat graafisempia sukkiin verrattuna. En oikein edes tiedä. Kirja on kuitenkin laadukas, taidolla tehty, oma itsensä kopioimatta mitään, uutta tuova, inspiroiva ja neulehimoa kohottava. Ja se tulee tarpeeseen. En ole nimittäin puikkoihin juuri koskenut.






Puikkopäivillä mukana oli harmaatakin harmaampi neule, jossa pelkkää sileää oikeaa paahdoin eteenpäin. Just sitä mitä en koskaan jaksa yhtään. Nyt helppous, harmaus ja yksinkertaisuus onkin ollut pelastus. Työpäivien jälkeen en yksinkertaisesti ole jaksanut neuloa. Saa nähdä tuleeko koskaan valmista.






Kauppiaita oli tänäkin vuonna mukana, mutta omat ostokset jäivät kirjaan. Koska en lankoja kuluta, ei uutta tarvitse. Pysyin tiukkana ja yllätin itsenikin.








Mikä ihana tunnelma. Mikä ihana paikka. Todella toivon, että syksyn aikana saamme porukkamme neulepiirissä kokoon ja itse saan ryhtiliikkeen neulomiseen. Ja totta kai toivon, että ensi elokuussa olen jälleen Puikkopäivillä. Ja suosittelen olemaan mukana!




- Unna