sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Hyvää ensimmäistä adventtia

Pienet tonttupuuhastelut hidastavat tahtia täällä julkaistavista käsitöistä ennen joulua. Jotain olen kuitenkin itselleni saanut aikaiseksi, joten pitänee se täällä vilauttaa ja yrittää sen avulla todistella hengissä oloa.


Kuva on luvattoman huono. En muistanut pyytää ketään kuvaamaan ulkona minua ja itse oman pään kuvaaminen on vallan hankalaa.






Handun BFL:sta neuloin ensin pipon itselleni. Noin neljäs yritys tuotti tulosta. Lanka oli ihana, mutta mikään malli ei tuntunut olevan edukseen. Lopulta Tähkä, Keiju ja Taikasauva -kirjasta aloin neulomaan Estelleä. "Estelle on nuoren prinsessan myssy..." Ajattelin sen verran olla nuori ja prinsessa, että Estelle kelpaisi omaankin päähän. Neuloessa tuli kuitenkin epäusko ja jatkoin kuviota niin, ettei se aivan kruunulta vaikuttaisi. Yksikään vastaantulija ei ole onneksi huomauttanut prinsessamaisesta pipostani.


Pipon piti saada tietenkin kaveriksi lämmikkeet käsiin ja kaulaan. Kupla-lapasiin BFL sai kaverikseen Handun merinon, joka livenä on lähes tipun keltainen. Kaulalle tikuttelin 6mm pyöröillä helmineuleella putkea, jota ylhäällä kavensin muutamilla kerroksilla. Lopuksi neuloin pienemmillä puikoilla tampit, jotka pitävät huivia vähän rytyssä. Huivissa silmukoita oli 80. Huiviin kului lankaa 92grammaa, pipoon 55g ja tumppuihin yhteensä 91g.






Viime yönä kuuntelin Hoosiannan Jouluradiosta puolilta öin. Joululaatikot on paistettu ja maistettu. Piparitaikina odottaa jääkaapissa huomista. Joulukortit ovat postitettu. Valoja ja koristeita on siellä täällä. Kuusi toimii joulukalenterina ja on olohuoneen nurkassa. Joulupukin kanssa on sovittu treffit ja kalenteri käännetään juuri joulukuulle. Ihanaa aikaa!




- Unna

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Messuilut

Perjantaina oli ilo olla Tampereella kädentaitomessuilla. Tampereen messut ovat niin mahtavaa vaihtelua Helsingin messuille, joissa samat kauppiaat ovat tulleet tuotteineen liiankin tutuiksi. Valitettavasti heistä moni ei jaksa enää yllättää. Tampereella on kauppiaita kauempaa ja tarjonta niin mieletöntä. Uusia juttuja, ideoita, oivalluksia. Houkutuksia ja värejä.


Ensimmäisiin kahteen halliin meni lähes koko päivä aikaa. Oli nähty paljon, mutta toisaalta olo oli sellainen, että tässäkö tämä nyt oli. Kauan odotetut messut. Kaksi tuntia ennen sulkemisiaikaa löysimme tiemme kolmanteen halliin ja oli kuin olisi löytänyt aarteen. Kolmennessa hallissa oli monia sellaisia kauppiaita, joita tuotteineen olin odottanut. Yhtälö valtavan määrän ihanien esittelijöiden ja tavaroiden sekä kahden tunnin ajan kanssa ei ollut mahdollinen. Viimeiset käytävät menimme lähes juosten. Tampereen messuille ei useamman päivän lippu ole ollenkaan liioiteltua.


Messuilla aikaani kulutin paljon saumureita katsellen. Koeajot ja koneiden näkeminen oli yksi tärkeimmistä messuasioista. Konekauppiaita oli joka lähtöön. Oli nappikauppiaaksi itsensä tituleerannut, joka ei koneista osannut kertoa juuri mitään. Olin todella helppo asiakas ja olisi ollut helppo tehdä kaupat. Ne jäi ko. osastolla tekemättä. Oli osastoja, joissa oli hyvä myyjä, mutta kone ei vakuuttanut. Oli osasto, jossa kaikki täsmäsi. Konetta ei kuitenkaan messuilta tullut mukaan, mutta pian minulla on uusi saumuri. Ihan varmasti on. Odotan sitä jo innolla. 


Nämä taisi olla ensimmäiset messut ikinä, josta kotiin ei tullut lankaa. Tätä jaksan ihmetellä. Tämä ei ollut suunniteltu juttu. Kangasta tuli muutama pieni pala verhoon, tyynyyn ja itselle tunikaan. Lisäksi ompelutarvikkeita, askartelutarpeita, nauhoja ja muuta pientä.







- Unna



sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kassimarkkinat

Toisinaan minulta on kysytty myynkö käsitöitäni. Nihkeästi olen siihen suostunut. En pidä itseäni taitavana, en ole arvostanut omia tekeleitä, hintaa ei ole tuntunut löytyvän ja en ole uskonut kaupan käyvän. Nyt kuitenkin useiden kysymysten ja jouten olon seurauksena päädyin tekemään muutamia kasseja myyntiin. Ensimmäiset menikin jo enkä niitä edes muistanut kuvata.


Kuvissa näkyy käyntikortteja. Sähköpostiin tuli mainos Vistaprintiltä. Aikani kuluksi leikin halvalla tarjouksella ja tilasin kortteja. Oikeastaan aika hauskat turhakkeet. Hinnan niihin sai hyvin esille ja asiallisuutta tuli lisää. Seli seli. Halusinpa leikkiä.


Olen selvittänyt veroasioita ynnä muita seikkoja ja nyt pitkän tauon jälkeen taas yritän muistaa koota kuitteja kasaan ja miettiä kuinka kaikki asiat menikään. Ehkä tämä tästä. Suurille markkinoille ei tässä ole tarkoitus henkseleitä paukuttaen lähteä. Muutamista kasseista ja pusseista tässä puhutaan.








Minun juttu on, että kassit suljetaan napilla. Jotta arvotavarat säilyisi on kassin sisällä nipsulla kiinni vetoketjullinen pussi samaan tyyliin kassin kanssa.



















- Unna







sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Uppercut

Marraskuu alkoi. Viikolla kerrottiin, että sää on kuin juhannusviikolla. Yhtä ajan hermoilla siis tämäkin kuva. 


Kesällä uimarannalla istuessani neuloin keveää neuletta, jonka langat odottivat puikoille pääsyä jo viime vuoden Tampereen messuista asti. Tämä on tällainen ajan kanssa toteutettu projekti näemmä, kun kaikki vaiheet kestävät aikansa.


Langat ostin jo edesmenneen Villavyyhdin osastolta, samoin ohjeen Uppercut. Lankana Geilsk Tynd uld (100% villaa). Ohjeessa S-kokoon oli merkittynä menekiksi 4 kerää lankaa (á 50g). Ostin viisi, kun ajattelin tehdä pidemmän kuin mallissa oli. Mallissa oli kyseessä tunika. Omassa ajatuksessa malli toimisi enemmän mekkona. Niin, että kyseessä on pitkä tunika tai että alla käyttäisi valkoista alusmekkoa, joka sopivasti näkyisi helmasta. 






No koska projekti toteutetaan ajan kanssa, ei tietenkään mekkoa ole vielä tehty. Ajatuksissa se on kuitenkin edelleen. 


Ajatuksissa on myös säärystimet. Koska lankaa jäi yli reilu kerällinen, ajattelin tehdä mekon kanssa säärystimet. Ne on puikoilla, mutta eivät tunnu edistyvän. Ikuisuusprojektiksi taitaavat päätyä.


Malli on mukava, helppo neuloa, toimii useissa tilanteissa. Ainoa harmituksen paikka on edessä olevat nurjien välissä olevat oikea silmukat. Ne olisi pitänyt neuloa ehdottomasti takareunasta, jotta jälki olisi siistimpi. Tajusin liian myöhään enkä jaksanut purkaa. Silmukat leviävät ikävästi nyt.


- Unna