sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Tähkä

Ilona Korhosen ja Jenni Östermannin kirja Tähkä, Keiju ja Taikasauva julkaistiin pari viikkoa sitten. Samana päivänä sain myös himoitsemani langat ja puikoille pääsi kirjan nimikkoneule Tähkä. Lanka on Handun BFL. Ihanaa, pehmeää, lämmintä, täydellisesti neulottavaa ja väriltään huikeaa. Olen aivan myyty ja olen tätä jo hehkuttanut aiemminkin. Tähkä on neule, jonka ohjetta tovin jo kerkesin odottamaan. Odottelu oli kaiken väärti. Tykkään. Isosti. Malli on ihana päällä ja lanka on lämmin, niin kuin vilukissalle kuuluukin olla. 






Lankaa minulla kului 485g eli hieman enemmän kuin ohjeessa sanottiin. Tein muutoin koon 36 mukaan, mutta hiat ovat paljon pidemmät, jotta sain riittävän pitkiksi itselleni. Ohjeessa taidettiin suositella 4,5mm puikkkoja. Koska omat 4,5mm puikot ovat -hmmm jossain- neuloin 4mm puikoilla. Nämä siis lisäsivät myös langan menekkiä.

Napit palveli ensin vuoden kuopuksen Pikkuveli -takissa. Napit istui täydellisesti Tähkään, joten Pikkuveli odottelee nyt uusia nappeja. Langat on valmiina jo lapsen Tähkäänkin, joten eiköhän se puikoille pääse pian.


Neule on edennyt loppuun olympialaisten aikana. Sileä oikea neule on armoton. Tiukkojen paikkojen myötä jännityksessä tuli silmukat tiukemmiksi. Ne näkyy. Kulkekoon olympialaiset tässä neuleessa mukana.









Edellisessä postauksessa kerroin tehneeni itselle sammutuspeitteen suojapussin. Vilautettakoon nyt loppuun kuva siitä.














-Unna




sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Lintu tipinen ja muut kirjailut

Tämä viikko on ollut sairastamista, neulomista, siivoamista, lasten touhuja, leipomista ja ompeluita. Vähän jokaista. Ystävänpäivänä ja neulojien yönä olin viettämässä iltaa Lentävässä lapasessa. Edelleen yhtä ihana paikka. Rowanin hylly yritti huudella, mutta pysyin kaukana, turvallisen välimatkan päässä. Kotiin lähti mukaan kainuunharmasta luonnonvärisenä sekä Lempiä vihreän ja sinisen sävyihin värjättynä. Langoista enemmän sitten, kun ne ovat neuloontuneet sukiksi. Vaikutelma hypistelemällä on ihana. Neulojien yö jatkui kotona sohvan nurkassa neuloen ja yhden vyyhdin ostolla Handusta.








Leipomukset, siivoilut ja sosiaalinen elämä on pitkälti keskittynyt kuopuksen 6v juhlintaan. Juhlista 2/3 on takana. Huomenna vielä kavereiden kanssa juhlinta jatkuu, jonka jälkeen aion viikon vain olla, neuloa, ehkä vähän pohtia tapettiasioita ja pikkuisen ehkä ommellakin. Jollekin tämä ei olisi "vain olemista". Minulle on. Nautin suunnattomasti.








Tällä viikolla tein vihdoin omaan keittiöön sammutuspeitteelle päällisen. En muistanut sitä vielä kuvata, mutta vilautan tulevissa postauksissa. Neulonta ei päässyt päätökseen vielä, joten siitäkään ei tässä enempää. Pikaompeluksena tein kuopukselle paidan. Lapsilta syntyy ihania ja hellyyttäviä piirroksia. Olen niitä ennenkin koneella kirjonut (vai miksi sitä pitäisi sanoa???) paitoihin ja mekkoihin. Nyt paitaan tuli kuopuksen piirtämä lintu tipinen ja linnunpönttö.







Aina kuvaus ei ole helppoa...






... eikä yhteistyötä löydy. Paita kuitenkin kelpasi. Se lienee pääasia. Kankaat ja foe-nauha tälläkin kertaa Hyvinkäältä Kangastukusta.







Aiemmin samalla idealla on isä saanut isänpäivälahjaksi t-paidan, jossa oli kakkosen näkemys isästä. Kuopukselle oli aikanaan tosi tärkeä liivimekko, jossa oli omakuva. Kieltämättä tuo on vaate, jonka haluan säilyttää muistoksi. Päälle se ei enää todellakaan mahdu. Tai vähintään näyttäisi hilpeältä.








- Unna

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Lahjasulkeiset

Lahjasulkeiset. Alkuvuosi on täynnä juhlia. Viikko sitten vietimme keskimmäisen lapsemme kaverisynttäreitä kuukauden jälkijunassa. Pihaamme oli rakennettu leiri, nuotion ympärillä oli laavut ja piha ihanan uuden lumen peitossa. Ulkoleikkien sekä makkaran ja vaahtokarkkien paiston jälkeen tarjoiltiin laskiaispullia ja kuumaa kaakaota. Saunomisen jälkeen elokuva ja herkut ja seitsemän tyttöä yläkerrassa yön tuhisemassa. Joulun lapsi viettää synttäreitään milloin hyvissä ajoin, milloin pahasti myöhässä. Tällä kertaa myöhässä. Hauskaa oli koko myöhästyneen kuukauden edestä!



Tällä viikolla oli lapsillamme kahden kaverin synttärit. Ensi viikolla aloitamme kuopuksen juhlaturneen, jota säestää lisää kaverisynttäreitä. Tämän aamun 6vee jalkapallosankari sai lahjakseen trikoopaidan omalla nimellä ja jalkapalloaplikoinnilla varustettuna. Lahjaidea poiki nopeasti ja käytössä oli vain oman hyllyn kankaat. Kaavat otin Ottobre 1/2014 -lehdestä ja tietenkin muutoksia tuli tälläkin kertaa (opinkohan koskaan tekemään suoraan ohjeesta, huoh). Hihoihin tuli turkoosi-ruskea raitakangas. Luulin, että laatikosta löytyy ruskeaa foe-nauhaa, mutta sitä olikin vain mustana. Tyylirikko tietenkin, mutta näillä oli mentävä. Aplikoinnit tuli myös mustana. Valkoinen kangas on bambukankaan jäämistöä ja musta velouria. Kaikki kankaat on Hyvinkään kangastukusta. Se on lähin kangaskauppa nykyisin meille ja on saanut minusta hyvän asiakkaan.










Tyttömäiset ompelukset vie yleensä mennessään luonnollisesti kolmen tyttölapsen äidin. Kun nyt poikien maailmaan pääsin, en heti irti päässyt. Samoilla kaavoilla sai kummipoika Lego Ninjago -paidan. Kaikki kankaat on veloureja Hyvinkäältä. Hieman arastelin tällaista poikien maailmaa. En ymmärrä yhtään ninjagoista tai muista. Ne ilmeisemmin eroavat toisistaan, mutta en tiedä miten. Poikanen hyväksyi onnekseni paidan ilolla ja kiljahteluilla. Paita pujahti päälle toteamuksella "tämähän sopiikin hyvin". Hieno juttu. Reklaamaatiota ei ainakaan ensi silmäyksellä tullut.








Aamun synttäreiltä kotiutunut kuopus joutui mannekiiniksi. Todella joutui. Kuka nyt poikien paitaa ja vielä juhlamekon päälle laittaisi. Pienen äkkäilyn ja neuvottelun (uhkaus, kiristys, lahjonta) jälkeen nopea kuva. Tällä ei hifistellä.








Keskimmäinen tytär pääsi parhaimman ystävänsä, ehdottoman kissafanin, syntymäpäiville. Regian Zoofari -langasta nitkuttelin joogasukat, säärystimet vai mitkä nämä nyt ovatkaan. Nyt ystävyksillä on molemmilla tiikerit jaloissa.








2,5mm puikot + ohut lanka + dead line viikonlopun syntymäpäiville. Tähän vielä lisätään tiistaina kotiutunut Ilona Korhosen ja Jenni Östermanin odotettu kirja Tähkä, Keiju ja Taikasauva. Ja ettei olisi liian vähällä päässyt, niin langat Tähkään oli myös tiistaina jo valmiina odottamassa vyyhdeillä. Itsekuria vaativa viikko. 1,5 joogasukkaa nitkuttelin keskiviikkoiltaan mennessä ja keskiviikkona sain jo kerittyä vyyhdit. Nyt mennään vyötäröllä. Jos lankaan voi rakastua, olen rakastunut. Handun BFL on käsittämättömän pehmeää, helposti neulottavaa, kerta kaikkiaan rakastettavaa. Suosittelen! Ja niin suosittelen kirjaakin. Vaikka neuleet on pääasiassa lapsille, on tämäkin Tähkä tulossa minulle itselle. Vasta seuraava versio tulee lapselle. Vaan en vielä tiedä kenelle. Langat on jo valmiina siihenkin. Kun lahjateemalla on menty tämä viikko, niin tämä kirja ja neule on kuin lahja itselle.







- Unna